Follow

Zondag, 18 november: DA I FC Trias vs DA I Varsseveld.
Weer 3 punten en ’clean sheet’.

Een wedstrijd tegen FC Trias is meestal een echte wedstrijd, waarin we het soms ook wel laten, of beter gezegd, lieten liggen. De bekerwedstrijd stonden we met 0-4 voor en werd het met hangen en wurgen nog net 3-4.

Maar inmiddels is het team zich ook bewust van de kwaliteiten die we herbergen en dat wij in de huidige vorm voor niemand angst hoeven te hebben. De tegenstander heeft een voetballer met uitzonderlijke kwaliteiten, Loes Oonk, maar waarbij het spel ook grotendeels door haar opgezet moet worden. Daarom vandaag Pem de opdracht gegeven ‘het gevecht’ met Loes aan te gaan. Dat deed ze erg goed. De ‘4’ kon niet door het midden opkomen omdat Pem een constante dreiging vormde en op punten de wedstrijd in haar voordeel wist te beslissen.

Omdat Petra op ‘bezoek’ was in Engeland stond Kim onder de lat. Een ander type keepster, maar ook vandaag weer van grote waarde voor het team. De eerste 10 minuten was het nog een beetje zoeken en teveel het ‘knokken’ om de bal. Toen we echter ons positiespel gingen spelen hadden we de controle over de wedstrijd en speelden we mogelijkheden uit en daaruit hadden we al moeten scoren.

Trias speelt een systeem waarbij de genoemde Loes de bal over grote afstand naar de buitenspelers plaatst en dan proberen de ruimte achter onze verdediging te vinden. Leonie, niet helemaal fit, wist op karakter de hele wedstrijd op de been te blijven en Meike, die steeds makkelijker op de backpositie speelt, had een relatief eenvoudige middag. Met Corine en Geke in het centrum zit er veel voetbalvermogen in deze linie die de voortzetting soepel laat verlopen.

Het was een kwestie van tijd…. De 34e minuut was het Myrthe die uit een onoverzichtelijke situatie de keeper op het verkeerde been zette en de 0-1 liet aantekenen. Mooi om te zien is dat we per week beter ‘aan de bal’ worden en de tegenstander onze wil kunnen opleggen. Met 0-1 de rust in. Het was erg koud en dus kon een warm drankje er wel in.

De tweede helft begon zoals verwacht, met weer wat druk van de tegenstander. De uitstekende vrouwelijke scheidsrechter was goed op dreef en paste verschillende malen de voordeelregel goed toe. Op de flanken zorgden Sanne en Malou voor heel veel druk. Daardoor kon Trias niet doorschuiven en moest het doen met een counter. Het leek er zelfs op dat het 1-1 werd, maar Myrthe kon de bal (op of misschien net achter de lijn, geen VAR aanwezig……gelukkig) wegtrappen. Algehele onvrede langs de lijn waar opvallend veel publiek was. Uiteraard onze fans ook!
Het was een stevige wedstrijd, maar zeker niet gemeen.

We hadden inmiddels al diverse malen vanaf de flanken voorzetten gegeven, maar helaas nog geen doel getroffen. En daar was Sanne, goed op dreef, die in de 68e minuut een perfecte voorzet afleverde, waar Malou uiterst beheerst de 0-2 mee liet aantekenen. Wedstrijd gespeeld. Trias probeerde nog wel wat, maar gevaarlijk werd het niet. We speelden de wedstrijd rustig uit en pakten wederom 3 punten en….(Petra zal balen) we hielden de 0.

Vandaag moesten we het doen zonder Lucie. Die liep de Zevenheuvelen run ( 15 km) in Nijmegen in een zeer mooie tijd van 1 uur 17 minuten! Puike prestatie Lucie! Daarom was de verzorgster Esmee van de partij. Ze zorgde dat iedereen die dat nodig had gemasseerd en/of getaped werd. Was fijn om je erbij te hebben Esmee, dank daarvoor!

We wonnen de wedstrijd met 0-2! Prima prestatie geleverd. Nog een woordje voor onze Loes (Loesoe…volgens ingewijden). Die had ook kunnen kiezen om een wedstrijd in het 2e te spelen om meer wedstrijdritme op te doen. Ze wilde met ons mee omdat we mogelijk wat problemen zouden kunnen hebben in de achterste linie. Ze is bij ons niet aan spelen toegekomen, maar ontving wel het verdiende applaus van het team voor deze superfijne instelling.

Volgende week uit naar OSC uit Oosterhout. Die staan met drie punten minder onder ons! Ook weer een partij waar het ergens om gaat.

Laat maar komen, wij zijn er klaar voor!