Follow

BLACK SUNDAY voor DA I Varsseveld!
Gebroken voet van sterkhouder Myrthe overschaduwd het onterechte verlies.
Zondag, 25 november: OSC vs Varsseveld 3-2

De plannen waren goed, het ontbijtje om 08.45 uur gewaardeerd, een prima trainingsweek en volop gemotiveerd om in Oosterhout een prima resultaat neer te zetten en in het spoor te blijven van de koploper.

Onderweg naar Oosterhout kwam het 1e slechte nieuws, Clara moest in verband met ziekte afhaken. Daar aangekomen bleek onze keepster Petra koorts te hebben en moest toch onder de lat. Daarbij een zeer slecht, glad kunstgrasveld in een verder troosteloze ambiance en de toon was gezet.

We hadden informatie genoeg over de tegenstander en wisten dat we vanaf moment 1, direct druk moesten zetten, positiespel spelen en geen ruimte weggeven. De collega trainer Touissant was vorige week bij Trias komen kijken en wist ook het e.e.a van ons.

De eerste kansjes waren voor ons, maar wisten de trekker niet over te halen. En toen gingen we helaas van ons plan afwijken en ruimte geven aan onze tegenstander. Uit een aanval, met een uitblinkende ‘10’ werd het in de 14e minuut 1-0, mooie goal. We waren even van slag en vergaten te voetballen. Het werd een gevecht op het middenveld. In balbezit slordig (sommigen moeten echt eens aansluiten bij de extra pass en traptrainingen…..) en in de 24e minuut viel de 2-0. Helaas moesten we ook hier constateren dat “de dug-out” van de tegenstander (inclusief staf) soms schandalig verbaal te keer ging. Als dat de norm is, dan is dat ronduit triest. In de loop van de 2e helft kon ternauwernood worden voorkomen dat een staflid onze Marcel te lijf ging. Dat speelster van OSC de eigen staf adviseerden om maar te gaan douchen (….) zegt toch wel iets.

Hoe dan ook, we herpakten ons en een zeer getergde Sanne (liet dat in de rust ook merken “gaan we er nog wat aan doen?”) schoot snoeihard op de binnenkant paal, maar wist daarna de 2-1 beheerst binnen te schieten. Het werd wat beter en Petra toonde een aantal keren haar klasse.

Een communicatie storing tussen de verdediging en keepster (geen schuld, maar wel ongelukkig moment) betekende op slag van rust de 3-1. Rust en koppen bij elkaar gestoken. Ja, het moest beter en dat wilde iedereen ook. De 2e helft pakten we het gelijk goed op, gaven de speelsters bijna geen ruimte om in het spel te komen en kregen mogelijkheden. Diverse corners en uit 1 daarvan scoorde Leonie uit een scrimmage, 3-2! We voelden een gelijkspel opkomen en dat zou verdient zijn.

Dan slaat het ongeluk toe en moeten we Myrthe wisselen. We gaan wat opportunistischer spelen en daardoor ook wat ruimte weggeven. Diverse keren onderscheidt Petra zich en aan de andere kant komt OSC verschillende keren goed weg. Ondanks al onze moeite en inzet en het soms onsportieve gedrag van OSC (bal niet terugspelen bij blessure, bal wegtrappen na het fluiten van de scheidsrechter (goed gefloten overigens) konden we onze inzet niet belonen met een verdient gelijkspel. Tekenend: een staflid wilde Marcel zelfs geen hand geven na de wedstrijd. Een slag verloren, maar nog steeds 2e op de ranglijst.

Helaas blijkt later op de middag dat Myrthe haar voet heeft gebroken. Dat is natuurlijk voor haar en voor ons heel, heel erg vervelend en teleurstellend. Vier tot zes weken gips en dan maar hopen dat ze er na de winterstop weer bij is.

Nu volgen nog 2 zeer belangrijke wedstrijden, komende zondag tegen De Tukkers (koploper) en de laatste uit naar Longa. We hebben dan zeker de steun van ons publiek nodig.