Follow

Terechte puntendeling tussen de 2 beste teams van onze competitie!
Zondag, 2.12 thuis tegen de koploper De Tukkers uit Albergen.

De gasten arriveerden met een “spelersbus van De Tukkers” op de zijkant gedrukt met een voltallige selectie en de nodige supporters. Het was een reisje van een uur geweest vertelde de trainer. Onze pupil van de week, de 6-jarige Madelon Schuurman, spelend in JO-7-1 had het naar de zin en zou het ‘eerste’ doelpunt van de middag laten aantekenen. Verder was de heer Eddy Boesveld de duidelijk aanwezige, en naar zou blijken, prima leidsman.

Ik wist dat er contact was geweest tussen OSC en De Tukkers over diverse zaken (…) De gasten hadden pas 1 punt laten liggen en verder alle wedstrijden overtuigend gewonnen. Wij daarin tegen moesten het zonder de voor ons zo belangrijke Myrthe doen. De aanpassing was dat we achterin met 4 gingen spelen (Loes erbij) en verder in een 3-3 formatie. In de voorbespreking duidelijk aangegeven: aan- of afhaken, verliezen was geen optie.

We wisten dat we de linies heel dicht op elkaar moesten houden en vandaaruit de diepte zoeken. Het slechte nieuws was dat het hondje van Malou de nacht ervoor was aangereden en overleden. Uiteraard was ze daar emotioneel over, maar ze wilde toch graag spelen.

Vorige week waren we te slap in de eerste helft, nu pakten we ze direct aan en speelden goed positiespel. We kwamen binnen 10 minuten wel 2x goed weg doordat we onoplettend waren en het ook zomaar 0-1 of 0-2 had kunnen staan. Gelukkig gebeurde dat niet! We voetbalden goed en het druk zetten van Pem leverde balbezit op en (hoe fijn voor haar) Malou schoot de 1-0 binnen. Iedereen was blij voor haar!

Er was wat verwarring bij De Tukkers die in een 4-4-2 systeem speelden, en het moet gezegd op ons voetballend ook de meeste indruk heeft gemaakt van alle tegenstanders. Aan de andere kant hadden ze ook nog weinig tegenstand gehad. Wij bleven goed voetballen en de uitvallen werden door onze verdediging en een wederom zeer sterke Petra (die heeft stappen gemaakt!) onschadelijk gemaakt. Het was een stevige pot en we zaten er bovenop. Een pass over rechts, een scherpe uitval van ons en een prima 2e doelpunt, nu door Sanne in de 40e minuut. Daarmee gingen we rusten.

Het was te verwachten dat De Tukkers de 2e helft met 4-3-3 gingen spelen en zo gebeurde ook. Ze namen het initiatief en gebruikten de ruimte die wij gaven (…) prima. Het werd nu helemaal een strijd! Echt gevaarlijk werd het bij ons (onnodig) balverlies op het middenveld. Al in de 55e minuut werd dat balverlies fataal en kon Corine weinig anders doen dan een overtreding maken in de 16. De penalty werd loepzuiver ingeschoten. Nu gaven de gasten nog meer gas en dat speelde ons deels in de kaart door de ruimte die werd weggegeven. Helaas konden we hier geen voordeel uit halen. Nu waren De Tukkers iets beter dan wij en werd ons karakter op de proef gesteld. Wij kansen, zij kansen, maar het bleef nog steeds 2-1. Zoals ons wel vaker overkomt zijn het niet de uitgespeelde kansen die ons punten kosten, maar onnodige fouten. In de 85e minuut vergeten drie spelers om in te grijpen en dan valt toch de 2-2. Niets koppie omlaag, gewoon vol blijven gaan. Leonie die ondanks een al weken opspelende beenblessure op karakter bleef vechten. Een schot over de keepster van Sanne die op het dak van het doel valt. Anderzijds komen wij ook nog een paar keer goed weg. Inmiddels was Clara ingevallen voor Alicia. Er kwamen nog een paar gevaarlijke corners, maar gelukkig bleef het bij 2-2. Zoals de collega trainer zei: ” Enerverende pot”. Dat was het inderdaad. Anders dan gepland, kwam Yi-Lien niet aan het voetballen toe. Er was veel fysiek geweld en daarin zou ze het heel moeilijk hebben gehad. Spijtig voor haar, maar die kansen komen nog wel. Uiteindelijk floot de uitstekende scheidsrechter voor het einde. Een gelijkspel was een terechte uitslag. We hadden deze pot kunnen winnen, maar ook kunnen verliezen. Wel stonden de twee beste teams van onze competitie tegenover elkaar. Dat OSC helaas over onze positie is gegaan, zetten we in de 2e helft nog wel recht, die komen nog bij ons en daar ligt nog een open rekening op ze te wachten.

Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen het grillige Longa (soms heel goed, soms heel matig, maar altijd onberekenbare tegenstander). Een belangrijke pot om de achterstand op De Tukkers op 4 te houden.

Het team verdient een heel groot compliment voor de wedstrijd (instelling) van vandaag! #trotsopdemeiden